"Yura" sutra otvara drugu fabriku u Nišu

Bez autora
Oct 16 2011

Južnokorejska kompanija "Yura", koja se bavi proizvodnjom sistema za automobilsku industriju, otvoriće sutra drugu fabriku u Nišu, a treću u Srbiji. U novoj fabrici u kojoj će se proizvoditi kablovi za elektronsku distribuciju za automobilsku industriju biće zaposleno oko 500 radnika. Investicija je vredna osam miliona evra. "Yura" je kroz program Ministarstva ekonomije Srbije dobila podsticajna srestva za zapošljavanje 300 novih radnika u iznosu od 10.000 evra po svakom radniku, a zatim odlučila da uposli još 200 radnika uz ista podsticajna sredstva. "Yura" je u Srbiji od 2010. godine. Poseduje fabriku u Rači, bivšu "Zastava elektro" i fabrike u Nišu. Južnokorejska korporacija "Yura" osnovana je 1992. godine, a osim fabrika u Južnoj Koreji proizvodne pogone ima u Kini, Vijetnamu, Slovačkoj, Rusiji, Tunisu i Srbiji.

"Yura" sutra otvara drugu fabriku u NišuJužnokorejska kompanija "Yura", koja se bavi proizvodnjom sistema za automobilsku industriju, otvoriće sutra drugu fabriku u Nišu, a treću u Srbiji.

U novoj fabrici u kojoj će se proizvoditi kablovi za elektronsku distribuciju za automobilsku industriju biće zaposleno oko 500 radnika.

Investicija je vredna osam miliona evra. "Yura" je kroz program Ministarstva ekonomije Srbije dobila podsticajna srestva za zapošljavanje 300 novih radnika u iznosu od 10.000 evra po svakom radniku, a zatim odlučila da uposli još 200 radnika uz ista podsticajna sredstva.

"Yura" je u Srbiji od 2010. godine. Poseduje fabriku u Rači, bivšu "Zastava elektro" i fabrike u Nišu. Južnokorejska korporacija "Yura" osnovana je 1992. godine, a osim fabrika u Južnoj Koreji proizvodne pogone ima u Kini, Vijetnamu, Slovačkoj, Rusiji, Tunisu i Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik